Positieve Gezondheid – Weten en ook Doen

In januari 2019 begon in het KCEM een nieuwe cursus: “Positieve Gezondheid” – Denken en ook Doen.

Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten/workshops (1 x per week) waarin alle dimensies van positieve gezondheid zoals onderscheiden door Machteld Huber (https://iph.nl) aan bod komen.

Naast denkvermogen is ‘doenvermogen’ minstens zo belangrijk om aan de hoge eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen. De overheid verwacht van burgers steeds vaker dat ze zelfredzaam zijn op het gebied van gezondheid, persoonlijke financiën en de arbeidsmarkt. Om de zelfredzaamheid van de deelnemers te bevorderen wordt hieraan veel aandacht besteed .

Doel van de cursus: Het ontdekken waar je talenten liggen en er ook iets mee gaan doen, voor jezelf of voor een ander. Door de mogelijkheid ook voor een ander iets te doen, leert men samenwerken en zich mede daardoor betekenisvol te voelen.

De rode draad die verweven is door de verschillende thema’s die behandelt worden is een bewustwordingsproces, bewustwording op lichamelijk, psychisch en sociaal niveau.

Deze eerste cursus werd 11 april afgesloten met een certificaat, waarna het feestelijk gevierd werd met een Iraanse rijstmaaltijd, welke bereid was door één van onze vaste medewerkers van kantoor.

De tweede cursus zal op maandag 16 september 2019 van start gaan.

Informatie Positieve Gezondheid / Weten en ook Doen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.